duminică, 17 ianuarie 2010

Fructele - remedii naturiste

1. Mandarina este un fruct foarte apreciat in multe tari pentru gustul placut si continutul bogat in vitamina C. Mandarinele mai contin vitamina D, recunoscuta pentru faptul ca ajuta la intarirea structurii osoase, vitamina K care asigura o buna elasticitate a vaselor de sange. Este de asemenea foarte folositor pentru „eliberarea” intestinelor si impotriva viermilor intestinali.

2. Ananasul este un fruct energizant care ajuta si la scaderea febrei daca este consumat atunci cand organismul lupta contra unei infectii prezente in organism. Ananasul este folosit de-asemenea in curele de slabire si obezitate avand efect benefic asupra luptei impotriva celulitei. Are de-asemenea un efect benefic si asupra pancreasului, fierei, ficatului si intestinului gros.

3. Bananele pot ajuta la prevenirea sau tratarea unor afectiuni precum anemia (bogate in Fier banele pot contribui la marirea hemoblobinei ajutand astfel in cazul anemiei)si hipertensiunea arteriala (acest fruct tropical este bogat in Potasiu , dar are un continut scazut de sare, astfel banelele fiind o grana perfecta pentru tratarea hipertensiunii arteriale).

4. Nucile au proprietati :
Interne : astringent, datorita taninurilor, usor hipotensiv, hipoglicemiant, antialergic, antiinflamator, dezinfectant urinar, antidiareic, antiseptic gastro-intestinal.Extern: antiseptic – antieczematos.
Indicate in : enterite acute, diabet zaharat, diaree, infectii si edeme renale.
Uleiul din seminte este recomandat in alimentatia dietetica pentru prevenirea aterosclerozei.
Frunzele de nuc sunt un bun tonic in scrofuloza si rahitism. Singure sau impreuna cu frunze de salvie reduc transpiratia.
Ceaiul de frunze de nuc, asociat cu bai locale ajuta la vindecarea leucoreei.
Extern: sub forma de bai generale intareste organismul, ajuta la vindecarea diferitelor boli de piele ca: eczeme zemuinde, ulceratii, furunculoza. Sub forma de comprese de folosesc pentru tratarea bolilor de ochi.

5. Piersicile este indicata in dispepsii, hematurii, litiaze urinare, la copii cu debilitate fizica si in convalescenta. Florile piersicului sunt sedative, antispasmodice si laxative.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu