duminică, 17 ianuarie 2010

Tratamente naturiste

TRATAMENTE NATURISTE

1. Varicele (boala varicoasa) este boala cea mai freceventa a venelor si se caracterizeaza ppin dilatari segmentare pe triunchiuri venoase mai mari sau cu aspect reticulat la venele mai mici.
Sfaturi: - in primul rand trebuie adoptata o alimentatie echilibrata, bogata in fructe si legume, pentru a evita constipatia si obezitatea-sunt indicate mersul pe jos sau alergatul -evitarea statului in picioare fara pauze-masajul picioarelor ajuta
-frunzele de varza: se aplica comprese pe zona cu varice

2. Sangerari nazale - pentru a intari peretii vaselor de sange consumati alimente bogate in vitamina C. Pentru oprirea sangerarii, tineti la nas o bucata de vata imbibata in tinctura de galbenele. De asemenea oprirea sangerarii mai este posibila picurand pe o bucata de vata ulei de chiparos si apoi tinuta la nas. Atentia uleiul de choparos este contraindicat in primele 20 de saptamani de sarcina.

3. Picioare reci- adaugati in mancare ghimbir, mustar si ardei rosu iute- consumati in fiecare ai usturoi (3/zi) - consumati ceaiuri de paducel simplu sau in amestec cu ghimbir- introduceti-va picioare in apa calda pana cand acestea sa incalzesc. Adaugati in apa plante precum cimbru, maghiran sau rozmarin.- puneti o compresa calda pe picioare sau maine timp de 3min apoi alternati cu o compresa cu apa rece. Repetati procesul de cateva ori.

4. Par gras – reteta din frunze de menta - Pune 1 1/2 pahare cu apa intr-un recipient. Adauga un pumn de frunze de menta si lasa-le la fiert pentru 20 de minute. Amesteca solutia si toarn-o peste samponul tau (300 ml).

5. Mahmureala - cea mai simpla solutie ar putea fi un suc proaspat de mandarine, cam 500 ml. Dar, tot mandarinele va pot fi de folos si pentru indigestia provocata de excesul de alimente si alcool. Nu evitati sa cumparati si cateva mandarine mai necoapte, caci veti avea nevoie sa mancati, din 4 in 4 ore, cate o jumatate. Iar, daca apar si scaune cu mucozitati galbui, puneti 2 mandarine cu coaja si acoperite cu 30 gr zahar sa se prepare innabusite in abur. Mancati-le seara, inainte de culcare.

6. Raguseala si tusea - gargara cu o cana de infuzie calduta de tei sau musetel in care adaugi o jumatate de lingurita cu sare de bucatarie;- curata si taie in felii subtiri o ridiche neagra. Pune feliileintr-un vas de portelan, cu zahar intre ele. Isi vor lasa panadimineata un suc gustos, din care servesti 5- 6 linguri pe zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu