duminică, 17 ianuarie 2010

Plantele - sanatate pura

1. Ghimbirul- linisteste stomacul
Un studiu american a aratat ca aceasta planta te ajuta sa previi raul de miscare si sa combati greata si ametelile. Cu 30 min inainte sa pleci la drum, mesteca o bucata de ghimbir sau ia o jumatate de lingurita de praf de ghimbir, pe care-l gasesti la plafar.
2. Chimenul- regleaza ritmul cardiac
Semintele de chimen au proprietati antiseptice, antiinflamatoare si de camare a durerilor, ameliorand disconfortul abdominal. In plus, acest remediuare efecte tonice nervoase, calmand durerile de cap, ametelile si regland ritmul cardiac. Mesteca 10-20 de seminte proaspete de chimen, atunci cand drumul este mai lung (sau biscuiti cu chimen).
3. Menta- previne varsaturile
Aceasta planta este cel mai vechi remediu impotriva varsaturilor si spasmurilor musculare. Daca ai astfel de probleme ia 10-20 de picaturi de tinctura de menta diluate in apa sau bea o ceasca de ceai de menta.
4. Fulgii de ovaz, fasole si orz – impotriva imbatranirii
Reprezinta unul dintre cele mai importante alimentele ce lupta impotriva imbatranirii. Fulgii de ovaz ne pot asigura energia de care avem nevoie pentru activitatile noastre zilnice. Fulgii de ovaz mai contin o combinatie de nutritienti importanti , vitamine, minerale si antioxidanti ce pot incetini procesul de imbatranire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu